Miksi juoda kuplavettä?

Vedenjuonnin terveysvaikutukset ovat lukuisat. Riittävällä vedenjuonnilla voit luontaisesti lisätä energiatasojasi, vaikuttaa suotuisasti ihosi kuntoon, parantaa urheilusuorituksiasi sekä muun muassa ehkäistä korkeaa verenpainetta alentamalla elimistösi natriumtasoja. Mutta onko vesillä eroja? Millaisia hyötyjä nimenomaan kuplaveden juonnilla on? 

Vesi vanhin voitehista

 

Sitä ei tule välttämättä ajatelleeksi, mutta elimistömme koostuu suurelta osin vedestä. Menetämme jatkuvasti vettä normaalien elintoimintojen mukana, minkä takia menetetty vesi pitää korvata, jotta elimistö säilyisi terveenä. Kuinka paljon vettä sitten tulisi nauttia? Yleinen suositus on juoda ainakin 1,5 litraa vettä päivässä. Tarpeeseen vaikuttaa kuitenkin moni asia, kuten ruokavalio, henkilön paino, hikiliikunnan määrä ja ilman lämpötila. Ironista kyllä, janontunteemme syntyy vasta silloin, kun nestetasapaino on jo alkanut heikentyä. Parasta onkin juoda vettä tasaisesti päivän mittaan ja ehkäistä näin nestehukan syntyminen. Nestehukasta voi kieliä esimerkiksi keskittymiskyvyn ja lyhytaikaisen muistin heikkeneminen, väsymys tai päänsärky. 

Kuplaveden hyödyt

Vettä saamme kehoomme sekä juomien että ravinnon muodossa: esimerkiksi kasviksista suuri osa on vettä. Onko eri vesilaaduilla sitten merkitystä? Nestetasapainon näkökulmasta ei ole – pääasia että juot vettä riittävästi. Seuraavassa kuitenkin muutama fakta siitä, millaisia hyötyjä nimenomaan kuplaveden nauttimisella saattaa olla. 


  1. Vettä ei aina tule juotua riittävästi. Maustettu tai maustamaton kuplavesi tuo vaihtelua hanaveteen ja lisää todennäköisesti päivittäistä vedenjuontimäärääsi. 
  2. Tutkimusten mukaan kuplavesi lisää kylläisyyden tunnetta, mikä tekee siitä oivan avun painonhallintaan. Näin ollen turha napostelu aterioiden välillä saattaa vähentyä.
  3. Joidenkin tutkimusten mukaan kuplavesi voi auttaa ruoansulatusongelmissa ja vähentää esimerkiksi vatsakipua sekä ummetusta.
  4. Itsetehty kuplavesi on juuri niin terveellistä kuin haluat sen olevan. Voit juoda kuplat sellaisenaan tai käyttää maustamiseen esimerkiksi minttua ja sitruunaa. Mysodalta löydät myös viisi luontaisesti sokerilla makeutettua ja kahdeksan sokeritonta makutiivistettä.  
  5. Kuplaveden vaikutusta sydämen terveyteen on tutkittu jo hieman. Lisää tutkimuksia aiheesta kaivataan, mutta tähän mennessä on saatu posiitivisia viitteitä siitä, että kuplaveden nauttiminen vähentäisi haitallista kolesterolia.
  6. Kuplavesi on oiva korvike limsoille ja energiajuomille: voit vähentää päivittäistä kofeiinin ja sokerin saantiasi.
  7. Kuplavesi sopii arjen lisäksi myös kaikista juhlavimpiin hetkiin. Saat loihdittua näyttäviä ja maistuvia juomia kaikenikäisille vieraille. 
 

Også omtalt