Een man en een vrouw praten terwijl ze Mysoda-drankjes vasthouden

FAQ

Bruiswatermakers

SMAKEN

Mysoda smaakconcentraten worden zo lokaal mogelijk vervaardigd. De smaak concentraten die in Frankrijk, België en Nederland worden verkocht, worden vervaardigd in Frankrijk. De smaak concentraten die in Finland en andere Scandinavische landen worden verkocht, worden vervaardigd in Kuopio. Zo garanderen wij een lokale productie van hoge kwaliteit voor een onvergelijkbaar resultaat.

Ons smaakconcentraat bevat 1,632 g/ liter cafeïne.

Onze smaken zijn gezoet met zoetstoffen en veel smaken bevatten ook suiker.

WATERFLESSEN

Mysoda biedt twee soorten flessen aan: plastic (PET) en glazen flessen. Mysoda plastic flessen zijn gemaakt van BPA-vrij plastic. De bodem en dop van de fles zijn afhankelijk van het model van de fles, gemaakt van houtcomposiet of aluminium. De glazen flessen voor Mysoda Glassy zijn gemaakt van duurzaam glas en hebben een dop van aluminium.

Plastic flessen moeten met de hand worden gewassen met warm water en indien nodig een beetje afwasmiddel. Glazen flessen kunnen op dezelfde manier worden gereinigd of in de vaatwasser worden gewassen.

Alleen glazen Mysoda-flessen kunnen in de vaatwasser worden gewassen. Mysoda plastic flessen kunnen niet in de vaatwasser.

Mysoda plastic flessen zijn compatibel met alle Mysoda bruiswatermakers. Bovendien kunnen ze worden gebruikt met apparaten van Wassermaxx, Aqvia, Drinkmate en Levivo met bajonetsluiting. Glazen Mysoda-flessen zijn alleen compatibel met ons Glassy-model.

SodaStream waterflessen zijn niet compatibel met Mysoda bruiswatermakers vanwege een ander vergrendelingsmechanisme. Alle Mysoda waterflessen zijn alleen geschikt voor Mysoda bruiswatermakers.

Nee, deze bruiswatermakers zijn niet ontworpen voor gebruik met glazen flessen. Vanwege het open ontwerp van de apparaten kunnen ze om veiligheidsredenen niet worden gebruikt met glazen flessen. Gebruik alleen originele Mysoda-flessen op uw Mysoda bruiswatermaker. Mysoda kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor enige schade of letsel veroorzaakt door het gebruik van een fles van een andere fabrikant.

BRUISWATERMAKERS

 • Vul de waterfles tot aan de streep met koud water.
 • Bevestig de fles aan het apparaat door deze ¼ tegen de klok in te draaien en duw de fles voorzichtig rechtop.
 • Carboniseer het water door 2-3 keer op de carbonatieknop te drukken. Stop als je het gesis hoort.
 • Trek de fles naar u toe om de druk in de fles te verminderen.
 • Verwijder de waterfles door deze ¼ rechtsom te draaien.
 • Klaar! Geniet van bruiswater zoals het is of voeg een Mysoda drankmix toe.

Mysoda bruiswatermakers worden in China gemaakt, maar de grondstof van het apparaat, UPM Formi EcoAce houtcomposiet, wordt in Finland vervaardigd met gebruikmaking van de restanten van de zagerij- en pulpindustrie.

Als u zeer koud water carboniseert met de Woody bruiswatermaker, dan kan het mondstuk van het apparaat tijdelijk bevriezen, waardoor het moeilijk is om bubbels aan het water toe te voegen. Als je de fles uit het apparaat haalt, verdwijnt het ijs vanzelf. Of gewoon even wachten. De bruiswatermakers van Toby en Ruby hebben een antivriesmondstuk, waarmee zeer koud water kan worden gecarboniseerd.

Zorg er eerst voor dat de CO2-cilinder goed vastzit. Draai niet te vast en gebruik geen gereedschap. Als de koolzuurcilinder in het apparaat tijdens het carboneren nog steeds losraakt, ga dan als volgt te werk:

 •  Verwijder de bovenkant van het apparaat door het tegen de klok in te draaien.
 • Verwijder de CO2-cilinder.
 • Zorg ervoor dat de zwarte O-ring goed in de bodem van de basis zit. Druk stevig om af te dichten met uw vinger.
 • Indien de CO2-cilinder stevig op zijn plaats is vastgeschroefd en daarna nog steeds losraakt tijdens het carboneren,
  neem dan contact op met orders@uyttenhove-management.be

CO2 CILINDERS

Ja, CO2-cilinders worden vervaardigd volgens een Europese norm en daarom zijn CO2-cilinders van andere fabrikanten compatibel met Mysoda-bruiswatermakers en vice versa. Dit geldt echter niet voor Quick Connect-cilinders en eventuele Sodastream-modellen die deze Quick Connect-cilinders gebruiken.

Let op: we raden het gebruik van gearomatiseerde Sodataste-flessen met Mysoda Glassy af, omdat eventuele schuimvorming tijdens het toevoegen van koolzuur niet kan worden opgemerkt vanwege het veiligheidsmechanisme voor gesloten deur.

Ja, Mysoda CO2-cilinders zijn vervaardigd volgens een Europese norm en daarom zijn Mysoda CO2-cilinders compatibel met bruiswatermakers van andere fabrikanten. 

Controleer altijd eerst of de koolzuurfles stevig op het apparaat is bevestigd. Aan deze signalen weet u dat het tijd is om uw CO2-cilinder te vervangen:

 • Wanneer u op de koolzuurknop drukt en er geen luchtbellen in het water komen.
 • Wanneer u de waterfles uit het apparaat haalt nadat u op de carbonatieknop heeft gedrukt, zitten er nog steeds geen luchtbellen in het water.
 • De carbonatieknop voelt los aan en je hoort niet het geluid van carbonatie, maar alleen het geluid van een druk op de knop.

Neem een lege koolzuurfles mee naar het winkelpunt en vervang deze door een volle. Zo betaal je alleen voor het gas in de cilinder.

Gasflessen moeten buiten direct zonlicht worden bewaard en bij een temperatuur lager dan 50 ° C worden bewaard.