Een dicht groen naaldbos vanuit vogelperspectief

VECHTEN

TEGEN PLASTIC

WAAROM WIJ OP HOUT GEBASEERD COMPOSIET GEBRUIKEN

Het idee ontstond toen we besloten om een nieuwe reeks bruiswatermakers te maken. Een prachtig uiterlijk was natuurlijk een van de doelstellingen van ons project, maar net zo belangrijk was dat we onze ecologische voetafdruk wilden verbeteren. We hebben zelfs besloten dat Mysoda een koploper moet worden in de productie van duurzamere huishoudelijke apparaten. Zelf thuis spuitwater en frisdrank maken heeft als categorie veel milieuvriendelijke voordelen, maar we dachten dat we iets meer moesten doen. Na beoordeling van verschillende materialen was houtcomposiet op houtbasis duidelijk de beste optie voor Mysoda.

GEEN NOOD OM BOMEN TE KAPPEN

Er zijn verschillende soorten houtcomposieten op de markt. Laten we het hebben over degene die we gebruiken. Het heet UPM Formi EcoAce en is gemaakt door UPM – The biofore company. Dit houtcomposiet wordt geproduceerd door de residuen van hout en pulpindustrie te gebruiken. Door residuen te gebruiken hoeven er geen bomen te worden gekapt om het materiaal te produceren. Formi EcoAce heeft twee hoofdcomponenten. Ongeveer 60% bestaat uit bioplastic op basis van ruwe tallolie, dat een residu is van het pulp vervaardigingsproces. Ongeveer 40% bestaat uit houtsnippers ingezameld binnen de houtverwerkende industrie. Houtcomposiet is in feite een combinatie van deze twee volledig hernieuwbare ingrediënten.

EEN DUURZAMER ALTERNATIEF

In tegenstelling tot biomaterialen op basis van gewassen, is dit houtcomposiet niet schadelijk voor de voedselproductieketen. Het hout dat aan het begin van de productieketen wordt gebruikt, is altijd afkomstig uit duurzaam beheerde bossen. 

Dat is de basis van UPM Formi EcoAce houtcomposiet. We denken dat het een ideale vervanging is voor fossiele plastics. Nu gebruiken we het om duurzamere bruiswatermakers te produceren. Laten we hopen dat andere fabrikanten van huishoudelijke apparaten zullen volgen.

Een afbeelding van het fabricageproces van houtcomposiet, van boom tot afgewerkte bruiswatermaker
Een afbeelding van het fabricageproces van houtcomposiet, van boom tot afgewerkte bruiswatermaker